Jan Douwe Kroeske</span

presentator • dagvoorzitter • voice-over • programmamaker

Jan Douwe boeken voor uw event / presentatie expertises
wie is

Jan Douwe Kroeske

2metersessiesNirvanaErvaren radio- en televisiemaker/presentator Jan Douwe Kroeske is breed geïnteresseerd en laat zich boeien door muzikanten, wetenschappers en sporters. In die wereld is Jan Douwe een veelgevraagd debatleider en dagvoorzitter. In het bedrijfsleven en bij de overheid is hij als onafhankelijk betrokkene een gewaardeerd presentator, meertalig (Nederlands, Engels, Duits). Ook schuift hij met regelmaat aan bij brainstorms die leiden tot nieuwe concepten.

Tussen 2004 en 2008 presenteerde Jan Douwe voor de Rabo Wielerploeg de ploegenpresentaties en publieksevenementen. In 2009 en 2011 was hij, op uitnodiging van het Koningshuis, de presentator van het Koninkrijksconcert. Als dagvoorzitter is Jan Douwe ook al een aantal jaren betrokken bij de Shell Eco-marathon, een uitdagende studentenwedstrijd op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid. Tevens is hij voor medische congressen een veelgevraagde (meertalige) dagvoorzitter.

Jan Douwe begon zijn journalistieke loopbaan in 1985 bij Radio 3. Als presentator heeft hij zich ingezet bij de publieke en de commerciële omroep voor radio- en televisieprogramma’s als 2 Meter de lucht in en 2 Meter Sessies (nog steeds actief), 12 Steden 13 ongelukken, Jules Unlimited, NOS Langs de lijn, Jan Douwe op zoek, Alles voor Goud, Leven in de brouwerij en Verre Verwanten.

Tegenwoordig is Jan Douwe directeur van het door hem in 2000 opgerichte Double 2 BV, een in Amsterdam gevestigd mediaproductiebedrijf. Onder deze vlag bedenkt Jan Douwe diverse programma’s voor radio, televisie en internet, en is hij initiatiefnemer van rondreizend duurzaamheidsplatform SummerLabb.

Persfoto's

Downloaden: Rechtermuisknop op betreffende foto en kiezen voor 'link opslaan als'.
Credit: Jorn Baars

Jan Douwe Kroeske persfoto Persfoto JD Persfoto Jan Douwe

Persfoto Jan Douwe Persfoto Jan Douwe Kroeske

Volg Jan Douwe

Social media

Jan Douwe op LinkedIn, Facebook en Twitter.